Пайдалы және зиянды тағамдар

Автор: admin от 21-01-2024, 21:43, посмотрело: 83

0

Сабақтың мақсаты:
 
•Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.
 •Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.
 •Тамақтану ережелерін жаттау.
 •Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.
 •Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.
 Барысы:
 ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ ТАҒАМДАРМЕН ТАНЫСТЫРЫЛЫП ӨТТІ.
 Пайдалы тағамдар: нан, ұннан жасалған тағамдар, ботқалар, картоп, жеміс – жидектер.
 «АБАЙЛА!» (зиянды тағамдар): қант, чипсы, кәмпит, тәтті тағамдар, кондитерлық заттар.Дұрыс тамақтана білу мәдениетін әр тұлға өзіне қалыптастыру керек.


 

Қорытынды: Оқушылар дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтады.Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен танысты.

Категория:

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.