Сабақтың мақсаты:
•Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.
•Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.
•Тамақтану ережелерін жаттау.
•Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.
•Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.
Барысы:
ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ ТАҒАМДАРМЕН ТАНЫСТЫРЫЛЫП ӨТТІ.
Пайдалы тағамдар: нан, ұннан жасалған тағамдар, ботқалар, картоп, жеміс – жидектер.
«АБАЙЛА!» (зиянды тағамдар): қант, чипсы, кәмпит, тәтті тағамдар, кондитерлық заттар.Дұрыс тамақтана білу мәдениетін әр тұлға өзіне қалыптастыру керек.
Қорытынды: Оқушылар дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтады.Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен танысты.